Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velice dobře napsané. Ode mne karma a těším se na Vaše další blogy.

Líbí se mi i Vaše slušná diskuse.

Pěkný den.

0 0
možnosti
AM

Mnohokrát Vám děkuji.

0 0
možnosti
MJ

No použijete-li selský rozum, tak Zeman má čas do 20.5.. Proč? No protože k tomu datu předseda vlády slíbil, že dodá písemnou demisi vlády.

0 0
možnosti
AM

Vycházím v tomto z právního názoru ústavního právníka Marka Antoše, který tvrdí, že by tak měl prezident učinit bez zbytečného odkladu. Cesta do Číny takovým odkladem ale už je. Ale máte pravdu, o tom datu předseda vlády hovořil, demise celé vlády k tomu datu ale podána nebyla. Naopak, v návrhu na odvolání ministra financí je uvedeno datum 9. května. Může to být samozřejmě zpětně, ale ne o několik týdnů.

2 0
možnosti
KC

To povídání není napsáno špatně, ale přesto dost jednostranně, neboť současné vládní divadlo nenechává nikoho z aktérů úplně čistým, každý je v něčem namočen. Bezvýhradně souhlasím pouze se závěrem - že sledování dalšího průběhu tohoto praní velkého prádla nebude nijak nudné.

1 0
možnosti
AM

Děkuji, je to pojato jako názor. Samozřejmě v tomto nechybují jen prezident republiky a ministr financí. Chybou B. Sobotky třeba bylo, že pravděpodobně dostatečně nepředvídal reakci Hradu. Demise vlády se tak jeví jako zbytečný mezikrok, když už mohl být podán návrh na odvolání AB. Vše má ale svůj vývoj, vhledy zpět jsou sice cenné, ale minulost se změnit nedá. Ale i tak Vám děkuji za názor, cením si ho. Jsem rád, že proběhla aspoň částečná shoda. :-)

0 0
možnosti
Foto

Kde máte ty dalekosáhlé důsledky?

1 0
možnosti
AM

To tam asi není dostatečně řečeno, omlouvám se. Důsledky to bude mít určitě minimálně jako precedens výkladu Ústavy, která je v tomto jednoznačná. Pokud takové jednání projde bez odezvy, jakýkoliv další prezident to bude moci umě využít. A v konečném důsledku by mohlo jít minimálně o nejasný výklad ústavnosti, maximálně pak o posun k poloprezidentskému politickému systému. Ale to se určitě nedá předjímat. Dalekosáhlým důsledkem může být také snaha o změnu Ústavy či další faktory, které do tohoto sporu mohou vstupovat.

0 0
možnosti
Foto

Na daňových optimalizacích není nic problematického, to je asi tak jakoby bylo něco závadného, jakou odpisovou sazbu pro základní prostředku zvolím.

3 0
možnosti
AM

Přiznám se, že nejsem odborníkem na ekonomiku či daňovou problematiku. Trvám ale na tom, že ministr financí má mnohem více problémů.

0 0
možnosti
VH

Tak mladý a tak přesný R^

1 0
možnosti
AM

Moc Vám děkuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Student politologie a mezinárodních vztahů, občasný komentátor aktuálního dění u nás i za hranicemi.

Seznam rubrik